Rapportages en calculaties

Rapportages

Voor een ondernemer is het van belang dat de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting op tijd gedaan wordt. Het opstellen van een (verkorte) jaarrekening is hier een onderdeel van. Hoewel het officieel opstellen van een jaarrekening niet verplicht is, is het wel aan te bevelen. Ten eerste geeft het een kijk op de onderneming en ten tweede willen financiële instellingen vaak cijfers zien. Hierbij kunt u denken aan het kopen van een woonhuis, bedrijfspand, machines en installaties. 

Wij kunnen voor u de aangifte VPB voor uw B.V. verzorgen, maar u kunt bij ons ook terecht voor uw eigen aangifte IB (of voor het gehele gezin).

Naast jaarlijkse rapportages ter behoeve van de belastingdienst en financiële instellingen, kan het ook van belang zijn cijfers te generen die u helpen bij het sturen en bijsturen van uw onderneming. Te denken aan financiële analyses, kasstroomoverzichten en begrotingen.

Calculaties

  • Berekening van uw kostprijs , break-even analyse (volgens verschillende methodes).
  • Welke opbrengsten genereert een investering? Wat is de contante waarde?
  • Voor de bouwsector zijn wij in staat offertes op te stellen aan de hand van de Standaardbestek voor de Burger- en Utiliteitsbouw (STABU) normen en beschikken we over recentelijke materiaalprijzen. U kunt uw calculaties volledig uit handen geven of voor begeleiding kiezen. Offerte uitdraai gebeurt op uw briefpapier en met uw voorwaarden.